zondag 25 november 2012

Blij thuiskomen

Zuidwesterstorm in Den Haag, Brrrrr!

Op een dag waar je het allerliefste de hele dag niets anders zou doen dan binnen blijven, wordt thuiskomen met Montis in je huis toch wel echt een ware traktatie.

Montis levert al 25 jaar hoge kwaliteit Nederlandse banken, fauteuils en bijzettafels. Zoals ze het zelf omschrijven: "Een brug tussen vrijheid in denken en industriële productie". Wij vinden de producten van Montis in ieder geval gewoon heerlijk zitten én prachtig staan!

Dickens

Neem nou de Dickens fauteuil. Gebaseerd op de oude 'rookstoel' van zestig jaar geleden, met grote vierkanten kussens. De rugleuning was met een beweging schuin te zetten en daarmee werd passief en actief zitten in één meubel mogelijk. Compleet en comfortabel zitten, met een knipoog naar vroeger. Wij zijn fan. Wil je helemaal niet meer uit je stoel komen? Montis levert zelfs een leren tafeltje welke op de armleuning van Dickens te monteren is. Vraag je je af waarom de stoel Dickens heet? Heel simpel, het ontwerp is afkomstig van Dick Spierenburg!

Mooie etnische stof op de Dickens Fauteuil van Montis! (p.s. Wij vermoeden dat elke man wel zo wil thuiskomen!)




Dickens in retro groen en prachtige verschillende houten frames!
Dickens past door zijn vele gezichten in ieder interieur! Waar kies jij voor?








































Axel retro klassiek in cognag leer, met chroom onderstel







Axel

Veelzijdig door alle mogelijkheden en heerlijk comfortabel als hoekbank!
Zoals je hierboven al kunt zien, levert Montis ook banken. Wij zien onszelf al neerploffen op deze geweldige retro bank Axel, ontworpen door Gijs Papavoine. Axel heeft meer dan 28(!) mogelijkheden door de verschillende maten en elementen als hoekbank, hoek van 45 graden en chaise longue. Wij verwachten dat je niet snel weg zult willen van deze bank, maar moet je uiteindelijk toch opstaan, dan is dit extra makkelijk vanwege de hoge zit. Als de jaartjes gaan tellen zal menigeen met ons eens zijn dat dit geen overbodige luxe is! Wil je helemaal voor retro of hou je niet zo van een stalen onderstel? De bank is ook met een houten onderstel te verkrijgen.



Axel is ook verkrijgbaar met houten onderstel en hoofdsteun.






























De Beanies van Montis+  handig voor je benen, kids of zelfs als extra zitplaats!
Montis+

Wil je gewoon een klein stukje Montis comfort in je huis en ben je niet op zoek naar een nieuwe bank? Geen nood, Montis+ is er speciaal voor jou. Een prachtige poef, super handig bijzettafeltje, een groot vloerkussen of multifunctionele hocker zodat je eindelijk lekker met de benen omhoog kunt?  Bij Montis+ vind je het allemaal.

Eindelijk een veelzijdige hocker (Edam, Montis+)! Weg met alle troep naast en op de bank!

Met bijzettafel Tor heb je altijd plek genoeg. Je neem hem gewoon overal in huis mee naartoe! In deze 6 mooie poedercoat kleuren te verkrijgen. 

Vloerkussen Floor ondersteunt je lichaam als een kuil in het zand. Verwarming aan en ogen dicht!





















































Wil je meer informatie, stalen, prijzen of afbeeldingen? Kom dan naar onze winkel op het Noordeinde 85 in Den Haag. Natuurlijk kun je ook even kijken op de website van Montis: www.montis.nl! Zeer binnenkort kun je een aantal van deze items ook online bestellen op onze geheel vernieuwde website met webshop www.studio40.nl!

zondag 18 november 2012

Feest op tafel!

Servies

Tafel dekken voor de feestdagen gebeurt bij Studio Veertig natuurlijk niet zomaar. Dat moet speciaal zijn. En daarom hebben we dit jaar een super origineel servies voor jullie geselecteerd. Wij stellen voor: Palace van Selab en Alessandro Zambelli voor Seletti! Voordat de gasten komen de tafel gedekt? Niet meer nodig! En publique de tafel dekken met dit servies lokt geheid oh's en ah's uit..

De ontwerpers bedachten een straat uit de renaissance, maar dan opgebouwd uit servies. Een villa van borden met een schaal als dak? Een toren van glas? Een carrousel van theeservies? Het kan bij Seletti allemaal. Of je nu de show wil stelen bij de high tea of het volledige diner, het servies is veelzijdig genoeg om op iedere gast indruk te maken. En als je het servies niet gebruikt, heb je een prachtig architecturaal miniatuur staan. We like!



Tafelkleed

Waar is een servies zonder tafelkleed? Wij selecteerden voor de feestdagen een serie zeer kwalitatieve damast tafelkleden ontworpen door Vantijn&Vantijn en geproduceerd door het Audax Textielmuseum Tilburg. Geweven met prachtige patronen in grijs, zwart/wit, fuchsia of oranje/goud.



Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@studio40.nl, kom langs op het Noordeinde 85 in Den Haag of bezoek onze website www.studio40.nl. Zeer binnenkort is hier een volledige vernieuwde site te zien met webwinkel! Uiteraard kun je deze leuke items daar meteen op de kop tikken.


zondag 11 november 2012

"If you have a troubled mind, watch a mobile and unwind"

De mobile
Sinds mensenheugenis geniet men van de aanblik van een mobile. Vandaag de dag is de mobile ondenkbaar in de kinderkamer en steeds vaker wordt het interieur ermee verrijkt.
Alexander Calder
De mobile gaat ver terug, maar het onstaan ervan wordt het meeste geassocieerd met de kunstenaar Alexander Calder. Calder kwam uit een familie van beeldhouwers en was een belangrijke figuur in de Avant Garde. Zijn werk werd onder andere beïnvloed door Duchamp, Mondriaan en Miro.
Calder maakte zijn eerste mobiles naar aanleiding van een bezoek in 1930 van Mondriaan aan zijn atelier in Parijs. De mobiles werden zo geconstrueerd dat zij ogenschijnlijk niet aan zwaartekracht onderhevig waren. Calders interesse ging uit naar de relatie tussen abstractie en beweging. Zijn mobiles zijn zo geconstrueerd dat zij continue in beweging blijven, waarbij de hele mobile volledig in balans moet zijn. Calder had zijn eerste grote tentoonstelling in 1931 in Parijs, waarna zijn mobiles wereldberoemd zijn geworden.



 - Enkele mobiles van Alexander Calder
 - Calders' kinetische sculpturen
Flensted Mobiles
In huis werd de mobile in Scandinavische landen echter al langer gebruikt. De mobile diende daar het bijgeloof; als de mobile stil stond, was er een kwade geest aanwezig. Was de mobile in beweging, dan was alles goed. De moderne mobile, als decoratie voor in huis, werd ontworpen in 1953 door de Deense Christian Flensted en zijn vrouw Grethe om de geboorte van hun eerste dochter te vieren. Het eerste ontwerp was er dan ook een met ooievaars. De zogenaamde Stork-mobile was een groot succes, en wordt nog altijd over de hele wereld verkocht.

Christian Flensted werd bekend als de "Uromager", een naam die bijna onmogelijk te vertalen valt. De beste beschrijving zou zijn: "Maker van ondeugende, continue bewegende dingen.” In 1956 gaf Christian Flensted zijn baan op om al zijn tijd te besteden aan het ontwerpen en maken van mobiles voor in huis.De werkplaats kreeg de naam ‘Storks Nest’ en bleef de thuisbasis voor de volgende 15 jaar. Vandaag de dag is het bedrijf overgenomen door hun zoon, die de familietraditie voortzet.


 -Christian Flensted aan het werk


Wil je zelf een mobile in huis? Studio Veertig heeft onder andere de mobiles van Flensted in haar assortiment. Geinspireerd door Alexander Calder? Kom dan onder andere de mobiles van het Guggenheim Museum eens bekijken!