donderdag 25 april 2013

Tijdloze schoonheid

De geschiedenis van sieradenmerk Langani dateert terug naar 1935 en vormt het krachtige verhaal van de familie Anni Schaad-Lang.

Nadat Anni gestudeerd heeft aan de kunstnijverheid school in Stuttgart en daarna een vervolgopleiding voltooide in Wenen, begint zij haar eigen sieradenlijn. Kunstzinnige, handgemaakte items vormden haar uitgangspunt. De oorlog zet het geheel op een laag pitje en zij trouwt haar grote liefde Rudolf Schaad. Vanaf de jaren '50 neemt hij de zakelijke kant van Anni's bedrijf op zich. Dit klinkt vanzelfsprekend; maar dit waren wel de conservatieve jaren! Anni was een sterke, eigenzinnige vrouw en zij trouwde de juiste man. Samen krijgen ze 4 kinderen.







In 1952 weet Anni een ontwerp te maken wat internationale aandacht trekt: Fleur 'dAmour, een parfumflacon aan een ketting. Zij vestigt haar werkplaats en winkel in Stuttgart. Het merk krijgt nu officieel de naam 'Langani' (een samentrekking van haar meisjesnaam Anni Lang) en zij voegt als trademark aan elk sieraad een zwarte kraal toe. Er volgen vele internationale exposities over de hele wereld.

Ondertussen is Anni's zus Regi Relang hard aan de weg aan het timmeren als modefotograaf. Vanaf 1960 besluit Regi Anni's sieraden in de modewereld te introduceren en ze te gebruiken in high fashion fotoshoots. De sieraden zijn te zien op vele iconische foto's uit leidende mode-tijdschriften uit de jaren '60. Het bedrijf breidt uit, maar blijft strikt binnen de familie. Zowel Anni's dochter als haar nicht komen helpen, want de sieraden worden nog steeds volledig met de hand gemaakt!

In 1969 gaat Anni samen met Regi een samenwerking aan met Franse ontwerper Louis Féraud en zien we de sieraden gedurende de jaren '70 terug in de haute couture, modeshows, tijdschriften en documentaires. Prijzen volgen en uiteindelijk is het in 1984 dan echt tijd voor Anni om het gezag over te dragen. Zij kijkt terug op een zeer succesvolle carrière en heeft een prachtige basis gelegd voor haar 4 kinderen. Haar dochter Suzanne neemt dan ook het stokje over en tot vandaag de dag maakt Langani de prachtigste sieraden voor jong en oud.

Langani mit dem Schwarze Perle - door de jaren heen















woensdag 10 april 2013

Sneak Preview Gebr. Bouroullec

Wat krijgen we weer wat moois binnen van Kvadrat! We kunnen het niet laten jullie alvast een sneak preview te geven van Ready Made Curtain.

Ready Made Curtain is een eenvoudig DIY- kit met daarin een snelle doch volledige manier om de sfeer van je huis te verbeteren. De doos bevat een gordijn met daarbij het volledige ophangsysteem. Op zichzelf niet uniek, maar wat een prachtig vormgegeven systeem is dit van de gebroeders Bouroullec! Tel daarbij de top kwaliteit Kvadrat kant-en-klaar gordijnen bij op en je huis is binnen no time lente-proof.

De gebroeders Bouroullec ken je wellicht nog van de Vegetal Chair uit deze blogpost van vorig jaar.

Zó makkelijk is dit mechanisme:

Bevestig de twee mechanismen op de muur of het plafond.
Wind op om de spanning in het koord te creëren.
Knip de stof op de juiste lengte.
Bevestig de pinnen op de stof.

Uw gordijn hangt!

Ready Made Curtain is verkrijgbaar in twee stoffen: een wollen en een non-woven stof.
Beide stoffen komen in drie kleurvarianten: warm wit, diep- en lichtblauw en een vlammend rood.
Heb je een breder raam dan de standaard kit biedt? Kvadrat biedt ook een uitbreidingsset voor een bredere ramen.











woensdag 3 april 2013

Licht van Michael Raasch

Het doel van ontwerper Michael Raasch was om de hoogste kwaliteit lampen, meubilair en accessoires te ontwerpen.

Toen hij in 2008 zijn eerste collectie presenteerde, waren de reacties overweldigend en konden zijn producten gelijk in productie genomen worden. Michael zoekt naar de noodzakelijkheid binnen een ontwerp, wat prachtige minimalistische en ingenieus werkende producten oplevert. Daarbij gaat hij altijd uit van een serie; het merk is gebaseerd op een holistische visie waardoor alle producten bijzonder goed combineren en elkaar aanvullen.

Ons favoriete ontwerp uit de collectie is lamp 'Stick'. Michael vertelt over zijn gedachte achter deze  lamp: "Ik vroeg mijzelf af hoe ik een lamp kon creëren met slechts enkele elementen, waarbij de lamp kon worden gebruikt om bij te lezen maar tegelijkertijd ook ingezet kan worden als sfeerverlichting. Een beslissende wens van mij was om het ontwerp een simpele maar verassende functie mee te geven. Daarom kan de hoek van de lamp eenvoudig in elke wenselijke stand worden gezet." 

Benieuwd geworden naar deze veelzijdige lamp? Wij hebben Stick momenteel in onze winkel op het Noordeinde staan! Stick komt met 105 Watt Halogeenlamp en is verkrijgbaar met 8 verschillende kleuren kap en 3 verschillende typen body.

Voor meer informatie kijk eens op http://www.michael-raasch.de