maandag 24 februari 2014

Noordeinde Nocturne 28 Februari


















Noordeinde Nocturne 2014
 
Noordeinde Nocturne staat weer voor de deur. Deze jaarlijks terugkerende, romantische avond staat geheel in het teken van muziek en kunst. Het culturele spektakel gaat op vrijdag 28 februari om 19.00 van start; de galeries heten u van harte welkom met een heerlijk glas wijn. Er spelen diverse ensembles van leden van het Residentie Orkest, op verschillende locaties verspreid over het Noordeinde. Tot in de kleine uurtjes kunt u genieten van hoogstaande kwaliteit klassieke muziek, waarbij uw oog gestreeld wordt door de bijzondere omgeving waarin de concerten plaatsvinden.

De avond opent met een bijzonder concert van het Hofstad Jeugdorkest en sluit met een hobo concert van het Residentie Orkest. Beiden vinden plaats in de Paleiskerk op het Noordeinde, die speciaal voor de gelegenheid beschikbaar is gesteld. Intieme concerten vinden onder andere plaats bij Project 2.0, waar fluitiste Jacqueline van der Zwan haar liefde voor Argentijnse tango ten gehore brengt of bij Artana, waar jong toptalent Dana Zemstov een vioolconcert zal geven.

Bij Studio 40 kunt u om 21.00 genieten van Ensemble Aventure. Zangeres Louise Hensen, violist Willem van Baarsen, klarinettist Wouter van Diepen en contrabassist Sylvia Maessen trakteren u op korte vocale en instrumentale verrassingen van componisten als Jobim en Cachao. Met een goed glas wijn kunt u plaatsnemen in het prachtige monumentale pand. Een expositie van kunstschilders Gerard 't Hart en Marcella Maltha siert de wanden en onderstrepen de expressie. De werken worden gekenmerkt door veel beweging en kleur, om de emoties achter het zichtbare weer te geven.

Wees welkom!


De deelnemende locaties zijn ARTANA, Het Cleyne Huys, Smelik en Stokking, Studio 40, ChrisArt, Broft/VanderHorst, House of Green, De Twee Pauwen, De Galerie Den Haag, Kunstzaal van Heijningen, Galerie 2.0, Galerie Paulette Bos en Lex van Leeuwen.

Belangrijke informatie over Noordeinde Nocturne

Datum 
28-02-2014
 
Tijd 
Van 19.00 tot 00.00
Openingsconcert deur open 18.45

Slotconcert deur open 22.45

Het opening- en slot concert vindt plaats in de Paleiskerk, gevestigd aan de Paleisstraat 8.

Toegang 
Gratis toegankelijk

Openingsconcert: vrijwillige bijdrage gevraagd van €5,- tbv Hofstad Jeugdorkest.

Programma Het volledige programma vind u op http://hetnoordeinde.nl/nocturne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten