vrijdag 21 maart 2014

Lente in uw interieur!

De lente is bij Studio 40 neergestreken en wel door de toevoeging van een prachtig nieuw merk: Imperfect Design. Ontdek de mooie collectie servies, glaswerk en andere duurzame accessoires voor in huis op het Noordeinde 85!

Imperfect Design maakt ambachtelijke lifestyle producten. Deze producten zijn ontworpen en ontwikkeld door Nederlandse ontwerpers in samenwerking met ambachtsgroepen in ontwikkelingslanden. De collecties vormen een combinatie van ambacht en toonaangevend Nederlands design.

In een eerdere blogpost kon u al kennis maken met de VIK Loungechair van Arian Brekveld. Deze jonge ontwerper heeft voor Imperfect Design een mooie aanvullende collectie interieur accessoires ontworpen. Zo zagen we eerder de Bat Trang vaas, inmiddels in diverse frisse kleuren bij ons te verkrijgen, die bij aanschaf van een VIK Loungechair cadeau werd gegeven door Spectrum. Arian Brekveld maakte van na het succes van de Bat Trang vaas in samenwerking met de ambachtslieden een heel servies in dezelfde serie. Perfect voor de zondagse lentebrunch en met een goed gevoel aan tafel want het servies is geheel duurzaam geproduceerd.

De vaas staat prachtig bij de serie lakwerk die Bredveld ook voor Imperfect Design ontworpen heeft. De bijzettafel zagen we ook al eerder voorbij komen via Spectrum en in heel veel toonaangevende woonbladen. In de serie zitten niet alleen tafeltjes, maar ook dienbladen en een kandelaar. Deze houten items zijn door vaklieden meerdere lagen gelakt, waardoor een prachtig effect ontstaat met rijke kleuren.

Naast Arian Brekveld zijn ook ontwerpers Van Eijk&Van der Lubbe aan de slag gegaan, hetzij in een ander deel van de wereld. Zij maakten een serie mond geblazen vazen van gerecycled glas. Grote verschillen in cultuur en werkwijze tussen de Nederlandse ontwerpers en de glasblazers in Guatemala werden overwonnen tijdens de intensieve samenwerking. Met recht een stukje cultuur en duurzaam design in huis, en absoluut een lust voor het oog.



Bijzettafels in combinatie met Bat Trang vaas
 De VIK Loungechair van Spectrum met de bijzettafel en vaas van Arian Brekveld
Cantel vazen van Van Eijk&Van der Lubbe
Het nieuwe servies van Arian Brekveld






















 Kussens van Arian Brekveld, ook verkrijgbaar bij Studio 40

Geen opmerkingen:

Een reactie posten