maandag 16 december 2013

Expositie Jurjen Ravenhorst

Momenteel hebben wij een bijzondere expositie met werk van kunstenaar Jurjen Ravenhorst.

In het werk van Jurjen Ravenhorst ligt de nadruk op litho’s, schilderijen en beelden, alhoewel de schilderijen meestal zijn gemaakt op panelen of in de vorm van een collage. De schilderijen staan dan ook veelal in het teken van het onderzoek. Jurjen: "Een voordeel van schilderen is de directheid waarmee je je ideeën kwijt kan, en grote formaten zijn makkelijker te realiseren dan in lithografie. De beeldontwikkeling verloopt daardoor sneller. Meestal maak ik eerst een enigszins pasteuze ondergrond en werk ik aan meerdere schilderijen tegelijk, zodat ik verschillende ideeën, soms nog experimenteel, snel kan uitproberen. Zo'n opzet kan weken of maanden in het atelier staan en aanleiding zijn tot volgende werken." 

Ravenhorst past in zijn werk allerlei figuratieve elementen toe, zoals maansikkels, vulkanen, boogvensters, veren, schelpen en geabstraheerde dier,- en mensfiguren. Door het toevoegen van deze details in combinatie met subtiele kleuren en verschillende materialen, creëert hij een verstilde, mysterieuze sfeer. De vormen verwijzen niet naar één anekdote of een eenduidig verhaal maar naar iets dat veel breder is.

"Het beeld in mijn litho's en schilderijen is hoofdzakelijk opgebouwd uit abstracte vormen en vlakken. De kleine herkenbare beeldelementen die ik toevoeg maken hier een op zich zelf staande wereld van. Het uitgangspunt is altijd een schilderkundig dan wel lithografisch vraagstuk. Meer dan dat het maken van een voorstelling een vooropgesteld idee is, ontstaat er vanuit technisch experiment en vanuit al het voorgaande werk, gaandeweg een nieuw beeld", aldus Jurjen.

Bij Studio 40 vind u een uitgebreide expositie met (wand)objecten en shaped paintings van Jurjen. Het verstilde werk is architecturaal, beeldend en combineert moeiteloos met de tijdloze ontwerpen in de showroom. Kom snel eens kijken, wij lichten het werk graag toe.











 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten